6 maart 15.00 uur: Info over Veiligheidsrisicogebied bij Mia van IJperenplein

De burgemeester heeft in overleg met de politie besloten om een gebied in ‘s Gravenland aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied. Dit is voor een periode van zes weken en is ingegaan op 27 februari. Een veiligheidsrisicogebied houdt in dat de politie mensen in het aangewezen gebied preventief mag fouilleren. Inwoners in het Veiligheidsrisicogebied hebben hierover een brief ontvangen.
TOEVOEGING WIJKRAAD: Veel inwoners van onze wijken reizen dagelijks door het Veiligheidsrisicogebied naar school, werk of supermarkt. Daarom publiceren we de brief ook hier.
Komende woensdagmiddag tussen 15.00-18.00 uur staat de mobiele wijkhub bij het Mia van IJperenplein. De politie is aanwezig in/rond dit deel van de Jacques Dutilhweg met folders over preventief fouilleren en om mensen persoonlijk te woord te staan. Ook medewerkers van de gemeente, waaronder Directie Veiligheid, zijn aanwezig.